Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че още в при откриването на новия парламент в понеделник е депозирал писмо в деловодството на парламента, “с което съм се обърнал към главния прокурор, за да ми се поиска имунитета по всички дела”.

Цветанов е подсъдим за неупражнен контрол над мобилното подслушване в МВР и по още две дела, които вече завършиха на първа инстанция, но не са започнали на втора.
 

По обвинението си за присвояване на над 50 000 лева от бюджета на МВР той бе оправдан. Бившият силов вицепремиер обаче получи 4-годишна присъда за отказаните от него общо шест СРС-та спрямо ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Цветанов заяви във вторник пред Нова телевизия, че няма да участва в новото правителство.

“През 2015 г. предстоят избори за местна власт, които ще се състоят със сигурност. В тази посока ние трябва да подготвим партията в това състояние, в което наистина трябва да изградим гръбнака, защото знаете, че местната власт реализира секторните политики”, обясни Цветанов бъдещите си ангажименти с подготовката на изборите и с партийните структури.