„Има надлъгване, но по-скоро то е в посока на двете големи партии, които стояха зад кабинета „Орешарски”. Целта е всеки да излезе с по-малко негативи от това, което те сътвориха за година управление”.

Това коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

„ДПС показа един добър резултат на изборите. Аз мисля, че в момента това е партията, която е в по-добра кондиция, докато левицата се тресе от всякакви скандали”, добави тя.

По думите й в момента се виждала липса на самообладание в БСП.

„Ясно е в какво състояние това управление ще остави държавата и трудността е за всеки, който се нагърби с последващо управление, да я изведе от това състояние.

Те правят в последния момент груби манипулации – изборът на членове на Сметната палата минира диалога между политическите сили. Ние сме си взели поуките, че не може тогава, когато влизаш във властта, да почиваш само на реваншизъм. Но онова, което е сътворено, хората трябва да го знаят. Българските граждани трябва да имат яснота какво и как се е случвало. Господин Станишев постави в шах държавата”, каза още Цачева, цитирана от Фокус.

Тя допълни, че с посланията, които Станишев е дал през последните седмици, по някакъв начин отклонява вниманието:

„Самият той е наясно, че няма как да отидем в края на юли на избори, защото няма подадена оставка. Този, който трябва да направи първата крачка, за да стигнем до предсрочните избори, не я прави. Аз не мисля, че в момента Станишев, въпреки че е председател на ПЕС, трябва да бъде нещото, върху което да се фокусира вниманието ни”.