Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че категорично одобрява акцията на държавното обвинение, ДАНС и МВР в Пазарджик. Тя е била планирана за продължителен период от време, но за една нощ се е наложило да бъде препланирана, каза пред БНТ Цацаров.

„Агентите и следователите, които работиха по случая, убедиха и председателя на ДАНС, и мен, че операцията е наложителна и сега, след като виждам резултатите от разследването, съм убеден, че сме на правилния път. Независимо, че изтече информация по технически причини, нямаше загуба на доказателствена информация”, добави обвинител номер едно.

“Извършените от нас действия не са били насочени срещу етническа група, срещу представители на мюсюлманското вероизповедание или каквото и да е друго вероизповедание… Става дума за престъпления и точно затова ние сме длъжни да реагираме… Мисля, че ние сме реагирали по национално отговорен начин”, заяви главният прокурор. Той отбеляза, че пропагандирането на “Ислямска държава” е извършвано по различни начини, като се започва от постоянното носене на символите й на дрехи, шапки, като стикери върху коли, минава през проповеди през интернет и скайп и преки проповеди в джамия, където се призовава към готовност по всяко време, както им се заповяда да застанат на страната на каузата на войната.

“Тези неща са установени”, категорично подчерта Цацаров.