Обявените вчера от ГЕРБ консултации с останалите парламентарни сили в новото Народно събрание започват идната седмица. От страна на първата политическа сила разговорите ще се водят от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Според пресцентъра на ГЕРБ се предвижда и втори кръг консултации, на които вече ще присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преговорите ще текат в седем последователни дни, като формациите ще бъдат канени по реда на големината на групите им в парламента, уточняват от ГЕРБ. Това означава, че в понеделник трябва да има разговори с БСП, във вторник – с ДПС, в сряда – с Реформаторския блок. Следват Патриотичният фронт, ББЦ, “Атака” и АБВ.

Разговорите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. По време на срещите ще се води стенографски протокол. След края на всяка среща представителите на двете партии ще дават съвместни изявления пред представителите на медиите, гласи определеният от ГЕРБ регламент.

След преговорите ГЕРБ ще проведе втори кръг консултации, в които от името на ГЕРБ ще участват членовете на Изпълнителната комисия под ръководството на Бойко Борсов.