“Прекалено рано е да се направи категоричен извод от преговорите с ГЕРБ. Ще подпишем само програма за стабилно управление. Не говорим за коалиция, а за бъдещо управление, в което могат да участват и наши специалисти”.

Това каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на НФСБ и представител на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той допълни, че е постигнат много добър диалог и има съвпадение по 14 точки. Времето обаче не е достигнало за задълбочени разговори по някои основни теми. “Мандатът е на ГЕРБ, ако имат нужда от подкрепа в някои ресори, ние ще ги подкрепим”, категоричен бе той.

„Разговорите с ГЕРБ са само една част. Утре може да направим разговори с БСП. Кой е казал, че ГЕРБ ще може да състави правителство? Готови сме да обсъдим всичко, включително и нещата, които ни разделят. Не сме говорили за „третото краче на столчето. Най-важното е да се намери начин България да излезе от кризата”, заяви Симеонов.

“Дори да няма наши представители, ние пак ще ги подкрепим. Тяхна работа е ако ББЦ и ДПС влязат в коалиция. Ако ДПС се подпише, ние да не би да трябва да се направим на обидени? Ние не се отказваме от искането си да ги извадим от властта. Бихме желали тя да не бъде допускана до властта. Но те сами да решават дали ще подкрепят или ще са опозиция. Ние си имаме програма”, каза лидерът на НФСБ.

Той отрече спекулациите, че ромите ще бъдат преместени в специални лагери с фургони извън населените места.