Росен Петров напуска “България без цензура” по взаимно съгласие с лидера й Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията. В декларация си Петров декларира, че остава лоялен към парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ).

Росен Петров обяснява, че напуска партията, защото тя не се е променила след влизането си в парламента и вътрешните скандали в нея продължават

“Тръгвам си от партията, но оставам в групата на Българския демократичен център. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата”, обяви Росен Петров пред “24 часа”.

“Няма драма. Отдавна имахме уговорка той да се оттегли от партийната работа и постове и да остане само депутат, защото иначе му идва в повече. Той е интелектуален човек и не може да работи на бързи обороти”, казва председателят на партията евродепутатът Николай Бареков.

Петров е искал да напусне още по време на предизборната кампания, когато партията му се раздели с ВМРО.

Росен Петров, който до началото на годината беше водещ на предаването “Нека говорят”, използва ефира на бТВ, за да обяви присъединяването си към партията на Бареков. Лидерът на ”България без цензура” дори посочи Росен Петров като бъдещ вътрешен министър, ако партията му вземе властта.

След парламентарните избори ББЦ бе напусната от Ана Баракова и стана независим депутат. Партията бе напусната и от Калина Крумова, която преди това бе част от ”Атака”.