Строителен предприемач и съпругата му са убити снощи в столичния квартал „Витоша. Убитите са Митко Дамянов на 48 години и съпругата му – Наталия на 42 години.

Телата на двамата съпрузи са намерени от случаен минувач. Около 20.30 ч. на 08.01.2015 той подал сигнал на телефон 112. Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на полицията и „Спешна помощ”. Лекарите обаче само констатирали смъртта на двамата, уточняват от полицията.

Инцидентът е станал на улица „Йордан Стубел”, районът е отцепен от полицията. Съпрузите са разстреляни пред кооперацията, в която живеели. По Дамянови е стреляно,  докато слизали от колата. Една от основните версии е, че най-вероятно са били причакани от стрелеца, посочва БТА.

Близки на убитите съпрузи разказаха пред медиите, че те не били много богати, нямали и конфликти.

На място се извършва оглед. Работи се за изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента.

„Уведомено е политическо ръководство на МВР и ръководството на прокуратурата”, лаконичен беше главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на мястото на инцидента.  

На мястото на стрелбата са пристигнали и директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция” комисар Тодор Гребенаров и зам.-директора на СДВР Христо Терзийски.

Справка в Търговския регистър показва, че Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции.

През 2011 г. е имало жалби срещу фирма, свързана със семейството. Тогава около 60 души се жалвали, че са били измамени от застреляния предприемач. Според жалбата тогава те попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лева от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

В сигнала си до тогавашния главен прокурор Борис Велчев хората обвиняват управителите на свързаните фирми „Ю Ем Би Груп”АД и „Крами-КМ”ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев, че изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.