„Този случай не бива да бъде забравен. Майката на командоса Емил Шарков ме потърси, за да търси истината за смъртта на сина си. Тя има основателни причини, след като е говорила с негови колеги, да смята, че с действията си главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и командира на отряда са основните виновници за този случай”.

Това каза в „Здравей, България” по Нова телевизия Росен Йорданов, който е криминален психолог.

По думите му са скрити много детайли и подробности по случая – допуснати са „фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъм”.
„Майката на Емил Шарков е достигнала до подробности, които навеждат на мисълта, че разследването не е било обективно”, каза още криминалният психолог.

Майката на командоса е стигнала до факти и данни, че въвличането на отряда в този случай не е било планирано. „Решението е било взето импулсивно, без сериозни инструктажи и проучвания. Действията на командира на отряда също са били грешни”, аргументира се Йорданов.

Майката настоява за провеждана на обективно разследване.

„Убеден съм, а и имам и данни, че ако се проведе обективно разследване и командосите не бъдат под натиск, те ще кажат пълната истина. Данните показват, че след случая се оказва сериозен натиск върху хората, който са участвали в акцията”, заяви той и допълни, че те са заплашвани да бъдат уволнени, както и че е имало много източници на информация, които не с използвани при разследването.

„Обикновено отрядът има камера, с която се заснема акцията. Ползван ли е при разследването този видео материал, за да се види какво се е случило? Убеден съм, че има такъв запис”, заяви още Йорданов.