Софийската районна прокуратура (СРП) е образувала проверка по случая с 20-годишната студентка Борислава Латинова, която в събота се оплака пред Нова телевизия, че е била опипвана и разсъбличана на столичния бул. “Св. Наум” по време на полицейски обиск.

От СДВР вече обявиха, че започват вътрешна проверка. СРП пък се е самосезирала по материали от медиите.

Младата жена и баща й Христо Латинов твърдят, че тя е стана жертва на сексуален тормоз от страна на униформена служителка на столичното 4-то РПУ около 2.30 часа в нощта срещу петък.

Тогава “Ауди”-то, в което Борислава пътувала заедно с четирима свои приятели било спряно за полицейска проверка. Тъй като някои от спътниците й се оказали с криминални регистрации, те били отведени в 4-то РПУ, а по-късно освободени.

“Не мога да се прибера вкъщи от срам. Не мога да погледна родителите си в очите. Обаждат ми се хора, които са ме снимали гола на Семинарията, да ми искат пари”, разказа Борислава, която по думите й, била накарана да вдигне блузата си над главата, въпреки че отдолу била гола.

Междувременно стана ясно, че приятели на момичето организират протест пред сградата на 4-то РПУ в кв. “Лозенец” от 15.30 часа във вторник.