Ден, след като Ирен Савова, адвокат на бившия шеф на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов, се оплака пред медиите, че няма никаква информация от разследването на смъртта на баща й, който загинал при катастрофа преди празниците, от държавното обвинение декларираха, че работят по случая.

Казусът предизвика интереса на медиите, тъй като Савова разкри, че е наела охрана, защото е била следена и непознат мъж дори направил опит да я отвлече. По думите й хора, представящи се за разследващи полицаи, й звънели в опит да си уредят среща с нея. Савова е предоставила номера, от който са я търсели, но според нея до момента той не е проверен от разследващите.

“Странно е. Особено, ако е депозирала такава молба в делото, би трябвало тези сигнали да се проверят. Ще проверя специално случая”, коментира кратко вътрешният министър Веселин Вучков, който гостува във вторник в Нова телевизия след адвокат Савова.

“В хода на разследването са извършени всички неотложни действия за разкриване на истината. Постъпилата в Софийската окръжна прокуратура молба от г-жа Ирен Савова, която е наследник на пострадалия, е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени”, съобщиха впоследствие от държавното обвинение.

Информацията за смъртта на баща й Иван Хаджипетков не е оповестена досега от полицията. По думите на юристката вече 30 дни разследващите не са се свързвали с нея. От МВР заявяват единствено, че мощен камион или джип е ударил човека, който бил с колело. Издирването на шофьора засега е неуспешно.