Утре на заседание на Министерския съвет се очаква да бъде разгледана актуализацията на бюджета на Здравната каса. Това стана ясно след консултации между политическите сили в парламента, на които е уточнен дневният ред на депутатите за тази седмица. По повод ситуацията в банковата сфера единодушно е решено, че трябва да бъде повишен банковия надзор. Освен това – България трябва да се присъедини към общия Европейски банков надзор.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че трябва да се положат още усилия за постигане на съгласие по темата нужен ли е закон, специално за КТБ.

„Аз закона още не съм го видял. Затова казвам, че е време наистина да се проведат консултациите. Още не е късно да постигнем съгласие и за подхода окончателния към КТБ”, заяви Местан.

ОТ ГЕРБ коментира, че всичко, което се случва, отмества въпроса кога ще бъде оставката на правителството.

„Някак си хронограмата напред за работата на НС се определя в очакване на тази оставка. Не мога да ви отговоря на въпроса. Дано изпълнят поетите ангажименти от страна на кабинета и оставката да бъде факт в началото на следващата седмица”, каза Цецка Цачева от опозицията.

Председателят на парламентарната група на социалистите Атанас Мерджанов заяви, че не е обсъждан нов закон за КТБ:

„До този момент ние не разполагаме с конкретни предложения. Когато те бъдат готови, съответно сме в състояние да обсъждаме конкретни законопроекти и да се произнесем”.

Мерджанов не каза дали има вариант оставката на правителството да се забави заради ситуацията в страната.