“Заради значимия публичен интерес настояваме международно юридическо лице с опит във финансовото разузнаване да влезе в КТБ. То да направи пълно разследване на задълженията, влоговете и заемите в банката и да стигне до дъното”. Това настоя лидерът на ДПС Лютви Местан от Хасково.

“Йордан Цонев и Делян Пеевски вече са написали разширен и задълбочен проектозакон. Той ще бъде внесен още в първия ден на конституирането на 43-тия парламент, а моят подпис ще е на първо място”, заяви Местан.

Той припомни, че още в предишното Народно събрание Движението е внесло законопроект в 4 точки, с който да се разкрият влогове и кредити на публичните личности. Останалите 3 парламентарни сили обаче осуетили приемането му. Не става дума за накърняване на банковата тайна, а за всички лица, които са задължени да подават публична годишна данъчна декларация, уточни лидерът на ДПС. В списъка трябвало да влязат и офшорките.

“Необходимо е да се узнае цялата истина за КТБ, особено когато става дума за обвързаност на политици с финансовата институция. ДПС не се бои от сянката на КТБ. ДПС няма проблем с истината”, декларира още Местан.