Разпад на ценностната система на хората и липса на морал и отношение към ближния – това според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров са основните причини за бума на престъпността през последните няколко седмици в страната. коментарът главният секретар на МВР направи пред TV7. Лазаров обаче отказа да даде повече информация за един от последните случаи – двойното убийство в Джебел, с мотив, че по него все още се работи.

„За съжаление сме дали повече жертви последните две седмици, отколкото конфликта в Украйна”, заяви Светлозар Лазаров.

Той потвърди, че е искал да си подаде оставката след трагедията в Лясковец, при която загина баретата Емил Шарков. „Няма да ровя костите на колегите, за да правя политика от това нещо. Още на другия ден след Лясковец отидох при министъра на МВР Цветлин Йовчев и заявих, че съм готов да поема отговорността и да си подам оставката и го попитах какво да правя. Той заяви, че просто трябва да изчакаме да приключи проверката”, призна комисар Лазаров.

Той разкри още, че полицаи по границата имат проблеми с емигрантите. „Колегите с телата си пазят държавата от нелегални емигранти, те ги замерват с камъни от другата граница, какво получаваме ние? Ние сме подложени на непрестанни лъжи и обиди”, убеден е главният секретар на МВР.