Премиерът Пламен Орешарски отказа да коментира подготвения от ГЕРБ вот на недоверие към енергийната политика на кабинета и обясни, че не е запознат с мотивите на вота. Орешарски посочи, че е смутен от този акт по време на предизборна кампания, и допълни, че най-важното за България по проекта „Южен поток” е да договори добри условия, а не да бърза.

„Не искам да го коментирам преди да съм видял истинските мотиви. Това, че е предизборна кампания, го казахте вие, и мен ме смущава малко, че е избран момента на предизборна кампания. Но очевидно, че толерантността у нас отдавна е заминала. Първи сто дни, предизборна кампания – има правила, които хората по света спазват”, заяви Орешарски.

„По отношение на „Южен поток” – опозицията достатъчно го забави, достатъчно неизгодни условия, вярно не бяха договорени, но оставиха такива условия, като например 8% лихва. По добре да бъдат малко по-скромни по отношение на „Южен поток”. Важно е да се намерят, да се договорят добри условия за страната, а не да се бърза”, заяви премиерът.