Обвинената в извършването на унизителен обиск от 20-годишната студентка Борислава Латинова полицайка отрече всички нейни твърдения и я призова да се яви на детектор на лъжата.

Полицайката от IV-то управление в столицата Нели Върбанова каза, че е извършила единствено рутинна проверка в района на Семинарията в София. Полицията е правила засилени проверки заради убийството на 38-годишен компютърен специалист във въпросната нощ.

Борислава  Латинова пътувала с трима мъже в колата, когато били спрени за проверка. По данни на МВР двама от тях имат криминални регистрации. Върбанова съобщи в събота, че самата Латинова  е регистрирана в полицията за кражба, а не както твърди – само и единствено когато си е вадила лична карта.

“Борислава съдействаше изцяло, беше спокойна. Нямам обяснение за нейните твърдения или мотиви”, коментира Върбанова.

Тя каза, че Борислава е била спокойна и адекватна по време на проверката, съдействала е и не е имало никакви проблеми.

Полицайката добави, че е преминала успешно детектор на лъжата.

” Минах на полиграф по собствено желание. Това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината… За себе си знам, че е достатъчно достоверен”, заяви полицайката.

Тя обясни, че чак сега проговаря, тъй като случаят й е донесъл много негативни емоции и напрежение и не била готова за такъв тип известност. Заедно с адвоката й ще мислят дали да заведат дело за клевета срещу студентнката.

Случаят е записан и от видеокамера в района, който е обект на проверка от прокуратурата.

Софийската районна прокуратура (СРП) е образувала проверка по случая с Борислава Латинова, която миналата събота се оплака, че е била опипвана и разсъбличана на столичния бул. “Св. Наум” по време на полицейски обиск.

Младата жена и баща й Христо Латинов твърдят, че тя е станала жертва на сексуален тормоз. “Ауди”-то, в което Борислава пътувала заедно с четирима свои приятели било спряно за полицейска проверка. Тъй като някои от спътниците й се оказали с криминални регистрации, те били отведени в 4-то РПУ, а по-късно освободени. 

“Не мога да се прибера вкъщи от срам. Не мога да погледна родителите си в очите. Обаждат ми се хора, които са ме снимали гола на Семинарията, да ми искат пари”, разказа Борислава, която по думите й, била накарана да вдигне блузата си над главата, въпреки че отдолу била гола.