Автор на шесторното убийство в Нови Искър несъмнено е рецидивистът Росен Ангелов, който след това се е самоубил. Това се доказава и от назначените експертизи. Това обясни заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция, на която от прокуратурата трябваше да разсеят всички съмнения в авторството на тежкото престъпление, извършено в новогодишната нощ.

За целта Сарафов разясни, че жертвите са убити със същото оръжие, с което се е самоубил Ангелов. Експертиза пък е заключила, че от положението на тялото на Ангелов и барутните частици, може да се допусне, че се е застрелял. По иззетите му дрехи е открита кръв от жертвата Кети Кюхова, с която убиецът имал интимна връзка, приключила по инициатива на жената. ДНК от Ангелов имало и в къщата, в която е било избито семейството на Кюхова.

„Не мисля, че тези доказателства са малко. Всъщност, в моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и непротиворечиви и да не оставят никакво съмнение в авторството на едно престъпление. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов”, коментира Сарафов.

Според разследващите Ангелов вероятно се е самоубил на 5 януари, тъй като ден по-рано за последно е ползвал интернет през таблета си, за да гледа сайтове с детска порнография.

Заместник-главният прокурор уточни, че мотив за убийството не е само ревност и гняв от преустановената интимна връзка. Кети Кюхова чистела домове на заможни хора и Ангелов искал от нея ключове и кодове за достъп до къщите, за да може да ги ограби. След като разбрала намеренията му, жената си дала сметка, че във връзката им не става дума за любов и решила да преустанови контактите си с Ангелов. Това ядосало рецидивиста и на 31 декември вечерта той решил да убие първо нея, а след това и близките ѝ, защото всички те знаели за връзката им, обясни още Борислав Сарафов.

Данните по делото показват, че след 19 ч. Кюхова излязла от дома си, за да разходи кучето и повече не се върнала. Близките ѝ излезли да я търсят, за което свидетелствали и съседи, но след това се прибрали вкъщи. Жената е била убита близо до къщата, а след това Ангелов отнесъл тялото и го захвърлил в шахта с вода. Около 23 ч. той вече е бил в къщата, където разстрелял и останалите жертви.

Телата на убитите бяха открити на 2 януари и първоначално за издирване беше обявена Кюхова, като не се знаеше дали тя не е отговорна за убийствaта. След това от МВР намекнаха за съмнителен бизнес на съпруга ѝ Неделчо Юнаков, който също е сред убитите и след това беше обявено вече името на Ангелов, като основен заподозрян.

„Знаехме кой е убиецът след 24 часа, а го доказахме след 48 часа“, каза още Сарафов.