Номер 15 в листата на БСП за евровота Момчил Неков, който, благодарение на преференциалния вот, измести лидера на партията и водач в нея Сергей Станишев, смята да не се отказва и да замине за Европарламента. Това съобщи депутатът от левицата Страхил Ангелов, който допълни, че имал възможност да разговаря с него.

Народният представител каза още, че не знае да има натиск от страна на ръководството на столетница Неков сам да се откаже. Ангелов пожела на Неков да е жив и здрав.

Председателят на градския съвет на БСП Калоян Паргов потвърди, че Момчил Неков има намерение да замине евродепутат. Той допълни, че не знае да има натиск най-младият кандидат да се откаже, но не коментира подробности с мотива, че все още се прави анализ на ситуацията.

Дарик научи, че е много възможно да има още едно пренареждане в листата на БСП. Става въпрос за кандидат номер 8 в листата – Александър Симов, който е събрал голям брой преференциални гласове и е много вероятно Петър Курумбашев да бъде изместен и да не влезе в Европарламента.

Още вчера стана ясно, че има разместване в листите на „Коалиция за България”, където номер 15 от листата Момчил Неков е събрал голям процент от преференциалния вот и има възможност да е изместил лидера на партията Сергей Станишев. Според редица наблюдатели това се дължи на факта, че голяма част от избирателите са зачеркнали номер 15 и в квадратчето за партия, и в кръгчето за преференциален вот.