Разцепление настана в редиците на Реформаторския блок. В „Здравей, България” по Нова телевизия Реформаторът и зам.-председател на “Движение България на гражданите” Найден Зеленогорски заяви, че парламентарната група е единна и призна за наличието на проблеми, които обаче могат да бъдат решени.

“Петимата лидери на партиите, които създадоха РБ, подписаха учредително споразумение, за да се отиде към избор на единен председател. Необходимо е да се прецени в каква посока ще бъде променено това споразумение”, коментира Зеленогорски.

“Ние сме различни партии, опитваме се да бъдем единни в многообразието. За мен слагането на всичко в една рамка би попречило, а не обратното”, заяви още Найден Зеленогорски.

По думите му трябва да се спре с напрежението в Реформаторския блок и да започне дискусия не само за това как ще изглежда ръководството, а и каква ще е концепцията.

“Трябва да изчистим недоразуменията. Хубаво е нашият потенциал да отиде в стартирането на реформи, а не на всяка цена да стане ясно кой кара влака”, добави Зеленогорски.