Москов пита Цацаров колко са заведените дела за нападение срещу лекари

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е изпратил писма до Инспектората на Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров с искане за информация, какъв е броят на заведените дела и техният ход във връзка с насилието над медицински лица.

Това става след поредна проява на насилие над медицински персонал, за която сигнал е подаден в Министерство на здравеопазването на 14 декември в 22.30 ч., от директора на частно лечебно заведение, чийто служител е пострадалата лекарка.

Д-р Москов проведе днес разговор с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщиха от здравното министерство. Незабавно са били предприети мерки за установяване самоличността на извършилите нападението. В допълнение министър Москов разпореди на РЗИ-Пловдив да извърши проверка по случая в частното лечебно заведение в град Раковски, където е станал инцидентът.

На мястото на инцидента веднага са се отзовали екип на полицията и екип на Спешна помощ-Пловдив (ЦСМП). Пострадалата лекарка е прегледана, като не са установени наранявания, а само стресово състояние.

Пациентите с агресивно поведение, участвали в инцидента, не са търсили медицинска помощ от страна на ЦСМП-Пловдив нито преди, нито след регистрирания инцидент. В инцидента не е участвал спешен екип, такъв е бил повикан единствено за оказване медицинска помощ на нападнатата лекарка.