С никакви тактически ходове не трябва да се допуска преосмислянето на края на мандата на 42-ото Народно събрание. Каквото има да се случва, трябва да се случи през следващата седмица. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той посочи, че от партията са готови на всякакви консултации с останалите парламентарни сили както за дневния ред на Народното събрание, така и за насрочване на извънредни заседания, с които да се компенсират последните два пленарни дни. Ние сме част от решението на проблема, а не сме причина за поредното провалено заседание, заяви Местан.

„Изумен съм, че някой има интерес да се нагнети усещане за неяснота за оставката на кабинета „Орешарски”, коментира той и посочи, че краят на кабинета е настъпил. Този въпрос беше изяснен още на консултациите при президента, последва конкретизиране от Пламен Орешарски, че оставката ще бъде подадена в периода 21-25 юли. Ние ще бъдем в парламента, ще гласуваме тази оставка, за да вървим съгласно постигнатото споразумение – разпускане на парламента на 6 август, назначаване на служебен кабинет”, коментира Лютви Местан.