Кандидатът за председател на ВКС и съдия във ВАС Лозан Панов е блъснат от автомобил в столицата, съобщи БГНЕС, като се позова на пресаташето на ВАС.

Лозан Панов тази сутрин е отишъл да тича в Южния парк и тръгвайки си на пешеходна пътека е блъснат от автомобил. Съдия Панов е в “Пирогов” с травми и комоцио.

В началото на декември шефът на ВАС Георги Колев, Светла Петкова, Милка Итова, Галя Георгиева и Димитър Узунов номинираха административния съдия Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд.

Отново в надпреварата се включи и шефката на наказателното отделение на ВКС Павлина Панова. Нейната номинация бе издигната от Галина Карагьозова, Юлия Ковачева, Юлиана Колева, Камен Иванов и Калин Калпакчиев.

До 10 декември двамата кандидати трябва да представят концепциите си за управление на ВКС, на 12 и 13 януари догодина те ще бъдат изслушани от кадровата и етичната комисии на ВСС.

Изборът на съдия №1 е насрочен за 29 януари и на него се очаква двамата класни съдии да кръстосат шпаги за един от най-значителните постове в правораздаването.