“Нито една Евромайка не беше поставена на избираемо място в листите на “България без цензура” (ББЦ)”. Това е един от основните аргументи на Калина Крумова да напусне партията на Николай Бареков и да се откаже да води листата в Ловеч на коалицията около формацията.

“Опитах се да бъда максимално деликатна във вчерашното си писмо (вж. пълния текст на писмото), с което обявих оттеглянето си от „България без цензура”. Начинът, по който тръгнаха „Евромайки” и ББЦ, изобщо не отговаря на това, какво се случва сега”.

Това заяви по Нова ТВ лидерът на „Евромайки” Калина Крумова, която беше водач на листа на ББЦ на изборите.

“Съжалявам, но вече не знам имената и бройката на сегашните коалиционни партньори – освен „Лидер”. Не може миньорите да бъдат печелени чрез работодателя им”, каза Крумова.

На въпрос има ли договорка и финансиране от страна на „Лидер” за ББЦ за изборите, Крумова отвърна, че не може и не желае да говори.

Бившата телевизионна водеща намекна, че Бареков еднолично си е решил да прави коалиция с „Лидер”.

“Бареков много добре знае защо напускам – на първо място е твърде широката коалиция и присъствието на „Лидер”, каза тя.

Дали става въпрос за опит за купуване на гласове – Крумова отвърна, че хората в структурите на ББЦ не разбира присъствието на партията, свързвана с Христо Ковачки.

“Колежката Деси Балабанова, която застава начело на листата, която водех – в Ловеч, заслужаваше много по-рано да бъде номинирана за водач”, подчерта Крумова.

Крумова зави още, че „Евромайки” е била създадена, за да има жена депутат от ББЦ в Европейския парламент.

“Сега, освен мен, няма нито един представител на „Евромайки”, който да беше сложен за водач на листа при настоящите избори”, уточни тя.

Веднага след изявлението на Крумова, Николай Бареков се обади в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той заяви, че Крумова всъщност не била сигурна, че щяла да се справи със задачата да бъде водач на листата в Ловеч.

По отношение на коалицията с „Лидер”, Бареков отрече той да е решавал самостоятелно както за коалицията, така и за листите на коалицията. Това решение било взето на коалиционен съвет.

На въпрос защо знакови лица на ББЦ си тръгват от партията, Бареков отвърна, че „Ангел Славчев го видяхме какво направи”, а Калина Крумова застанала с лицето си и решила да направи крачка назад.