От ДПС предложиха във вторник политическите сили да се съберат в парламента и да уточнят дневния ред на институцията до края на мандата. Стъпката идва, след като работата на депутатите е блокирана заради отказа на „Атака” и ГЕРБ да влязат в пленарната зала. Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни още, че движението няма да излъчва кандидат за еврокомисар.

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум. В регистрацията участваха 106 народни представители.

Очевидно няма кворум, днес няма да има заседание, следващото ще бъде в сряда, каза председателят на НС Михаил Миков. Той отбеляза, че не са изпълнили дневния ред за тази седмица, макар да е бил приет от парламентарните групи. Ще си позволя да направя специално обръщение за работата на Народното събрание, каза още Миков.

Вчера ГЕРБ обявиха, че няма да присъстват в пленарната зала, но ще осигурят кворум само за гласуването на оставката на кабинета. “Атака” също не влизат в заседанията до оставката.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че са съгласни да участват в консултации във вторник. Борисов допълни, че ще подкрепи включването само на точки, които са консенсусни.