Доживотен затвор и 400 000 лева кръвнина искат родителите на убитата през април м.г. Александра Тодорова от Поморие. Днес Бургаският окръжен съд даде ход на делото, което ще продължи до 22 януари.

На първото заседание днес присъстваха бащата и майката на Алекс, обвинената за убийството Атанаска Георгиева и нейната майка. По време на процеса предстои да бъдат разпитани 12 свидетели. 12 вещи лица ще представят различни съдебно-медицински експертизи. Георгиева обеща да разкаже своята истина за деня на убийството 10 април 2014 г.

Тя е обвинена за това, че тогава е умъртвила умишлено второкласничката Александра, поставяйки две найлонови торби върху главата й, облепяйки ги с тиксо. Според документите убийството е извършено по особено жесток и мъчителен начин – чрез задушаване.

Тогава Атанаска заяви, че била ядосана от високия тон и самочувствието на момиченцето. В същия ден то се връщало от училище и отишло за малко в таванското помещение, което обвиняемата използвала. Двете се познавали бегло, като съседки. Там Алекс коментирала жилището, а когато видяла снимка на синовете на Атанаска, ги определила като „грозни”. Според извършителката точно в този момент тя взела решение да я убие.