Бюджетният дефицит към края на годината в Министерството на вътрешните работи може да надхвърли 170 млн. лева. Това заяви новоизбраният ресорен министър Веселин Вучков след церемонията по случай 135-годишнината от създаването на българската полиция.

По повод идеята за изграждане на стена по границата на България с Турция Вучков коментира, че има подкрепата на всички партии, които застанаха зад управляващото мнозинство. Вътрешният министър поясни, че ще представи политическия си кабинет до края на другата седмица, като не изключи възможността да бъде спазен и коалиционния баланс.

По думите на вътрешният министър Веселин Вучков дефицитът в бюджета на ведомството към края на годината е изключително голям: „Вероятно ще бъде над 160-170 милиона лева. Това е изключително тревожно. Надявам се, че с подкрепата на парламента няма да допуснем блокиране на работата на вътрешното министерство”.

Вучков увери, че работата по създаване на стена по границата ни с Турция ще бъде продължена, тъй като има подкрепата на коалиционните партньори: „Това преградно съоръжение ще бъде продължено. Там са необходими не просто средства, има и доста административни процедури, които трябва да се задействат, така че колкото по-бързо задействаме административните процедури, толкова ще приближим във времето и началото на строителството.

По повод структурата на вътрешното министерство, Вучков заяви, че ще има разговори както с премиера Бойко Борисов, така и с партиите, които подкрепят правителството: „Всеки случай, който бъде предложен и ако бъде предложен от коалиционния партньор, все пак искам да се чуе и моето мнение. Държа да има и професионален опит, да има опит в сферата на правото или някаква друга компетентност, така че да бъде в помощ на министъра на вътрешните работи”.

Днес полицията отбелязва своя професионален празник и 135 години от създаването на институцията в България.