Мярката на тримата мъже, за които се твърди, че са подготвяли покушение срещу Делян Пеевски, ще бъде гледана в МВР болница, тъй като един от задържаните – Красимир Методиев, е получил хипертонична криза и е докаран в лечебното заведение в прединфарктно състояние.

Тримата обвиняеми Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха доведени под конвой в Съдебната палата в 09.30 часа сутринта. След това започна дългото чакане от страна на медиите. Единствената информация бе, че делото е изключително обемно и наблюдаващият съдия Димитрина Ангелова иска допълнително време, за да се запознае с материалите. Официално от Софийска градска прокуратура съобщиха, че те мъжете са задържани по член 115 от НК – опит за убийство.

Адвокат Николай Хаджигенов, който представлява един от обвиняемите – бизнесмена Георги Христов, обясни пред журналистите, че мярката за неотклонение на тримата ще се гледа в болницата. Юристът смята, че подобно заседание на съда е незаконосъобразно. По думите на адвоката това е безпрецедентно и недопустимо.

Хаджигенов обясни, че разследването срещу тримата мъже е започнало по сигнал. Срещу обвиняемите са използвани СРС-та, на които, според адвоката, се гради цялото обвинение. Задържаните са дългогодишни приятели. Единият от задържаните – Георги Христов, е на 49 години, семеен е се познава с Цветан Василев.

Адвокат Хаджигенов поясни, че според обвинението през месец май тримата задържани са опитали да убият Делян Пеевски, но не успели. Не се посочва нито датата, нито мястото на покушението срещу Пеевски в постановлението за задържане в прокуратурата. Основен свидетел на държавното обвинение е мъж, който е имал бизнес взаимоотношения с тримата обвиняеми. Адвокатът изрази предположение, че обиските в петъчния ден в бизнес сграда в столицата са свързани именно с разследването на подготвяното убийство на депутата Делян Пееевски.

Адвокат Хаджигенов каза още, че няма представа какво са търсили разследващите в търговските офиси. „Какъв кретен трябва да си, за да оставиш доказателства по чекмеджетата на офиса си”, коментира юристът.

По думите на адвоката категорично става дума за политическа поръчка, тъй като подобен тип обвинения в последните години винаги са свързани с нечии интереси.

По думите му клиентът му не познава Делян Пеевски.