Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

„Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум. Няма нито една политика на кабинета Орешарски, която ние да подкрепяме. Защо да правим кворум? Задължение за кворум в парламента е на управляващата партия. След като половината от БСП и ДПС ги няма, „Атака” са трима. Ние получаваме заплата да казваме на хората, че това е пагубно”, посочи Борисов.

На въпрос дали спи по-спокойно откакто не е министър-председател, Борисов отговори „не”, защото вижда как се управлява държавата, и вижда колко големи инфраструктурни проекти загиват, как се взимат кредити, които българските граждани трябва да връщат.

„Докато Пламен Орешарски взема тези дългове, децата трябва да знаят, че ще ги връщат. Това не е агитация за ГЕРБ. Както ги предупреждаваме да не пушат, да не взимат наркотици. Аз съм ги предупредил да си знаят”, добави Бойко Борисов.

„Няма нито една искрена дума в това, че съм давал пари за протести. Ако има и 1% истина в това, което казвате, те нямаше да стихнат. Те задръстват столицата. Ако има протест, да е мощен, силен. Аз им показах как се прави – в Пловдив”, заяви още Борисов.