Думата „коалиция” е една от най-трудните думи в нашата политическа действителност. Това приза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ. Ако ГЕРБ няма 121 депутати, той призна, че не вижда как партията му ще участва в управлението.

„Ако няма една партия за еднопартийно управление, не виждам как ще правим кабинет, подчерта Борисов. За БСП той обясни, че не вижда да правят нова коалиция. „ДПС са ясни. Другите също много трудно ще направят коалиция. Думата „коалиция” е една от най-трудните думи в нашата политическа действителност. Ако ГЕРБ нямаме 121 депутати, избирателите няма да ни простят. Не виждам как ще участваме в едно управление, ако ги нямаме тези депутати”, каза Борисов.

„Аз съм човекът, който носи винаги отговорността за ГЕРБ. И ако спечелим, ще трябва да бъда премиер. Аз си нося отговорността. Ако беше и Станишев такъв, той трябваше да стане премиер”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Ако управлява ГЕРБ, няма как ДПС да е във властта, категоричен е Борисов. Ако избирателят обаче не подкрепи ГЕРБ, Борисов очерта следната картина: „БСП и ДПС ще се съберат и пак ще управляват. Те както сега спорят за вазелин, за изгори, така ще се прегърнат след изборите и пак ще управляват, ако избирателят гласува за тях. Но аз съм убеден, че ние ще спечелим”.

„Да си мандатоносител и да бягаш от своите – това е парадокс. Това може да се случи само в БСП. Правителството беше на БСП, ДПС и „Атака”. Те имаха желанието да унищожат ГЕРБ. Я да се върнем назад – когато стайното цвете Сидеров оглави всички комисии срещу мен. Или не помните ли как ДПС доведоха хората на Орлов мост и се целуваха с всички. Толкова се целуваха, че направиха общ митинг”, припомни Борисов.

Борисов се изказа ласкаво и за служебния премиер проф. Георги Близнашки. „Ние работихме с проф. Георги Близнашки по време на събирането на подписката, аз имам прекрасни впечатления от него”, заяви Борисов.

„Служебното правителство съм сигурен, че ще докаже, че параметрите в държавата са много зле”, коментира още той.