Борислава Латинова проговори отново пред Нова телевизия, след като предпочете да мълчи по време на проверката дали е била обискирана по унизителен начин от полицай Нели Върбанова

Прокуратурата сложи край на предварителната проверка, която показа, че полицайката Нели Върбанова не е унижавала Борислава по време на обиска. От полицията цитират кадри от видеокамери, както и детектора на лъжата, на който Върбанова се подложи.

Свидетели на случая също не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на студентката, за каквото разказа тя в ефир в началото на месеца. Предполага се, че тези свидетели са момчетата, с които студентката е била в онази нощ.

“Не вярвам на всичко това. Не знам как полицай се разпитва от полицай. Всичко е нагласено и според мен въобще не е имало полиграф. Не знам и за свидетелите”, заяви Борислава.

На въпрос дали би седнала на детектор на лъжата, тя отговори, че „й е все тая” и че не тя е постъпила лошо, за да й поставят условия. Борислава коментира още, че не се притеснява от очна ставка, а от това, че ще види полицай Нели Върбанова.

„Ще я видя в съда, надявам се”, допълни студентката. Тя се усъмни и за липсата на записи от камерите с думите, че ако е имало такива, са щели да ги излъчат по телевизията, каквото и да е имало на тях.

На въпрос дали има криминални прояви, Борислава категорично отрече. Отрече и да употребява наркотици.

“Няма за какво да се извинявам, защото тези работи се случиха. Тя ще трябва да ми се извини, не аз на нея и вярвам в това”, убедена е Борислава Латинова.