Всички щети на хората от наводнените райони ще бъдат покрити, заяви вицепремиерът Даниела Бобева пред журналисти след закриващата пресконференция по повод на Годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), провела се в София.

Сега хората започват да предявяват своите искания, но едно са исканията, друго – оценките на комисиите, които реално ще определят щетите, каза Бобева. Все още няма дори приблизителни оценки за щетите. Ще видим каква ще е сумата, докъде ще стигнат парите от фонда за непредвидени и неотложни разходи и откъде ще бъдат добавени средства, ако се налага, коментира вицепремиерът.

Чувам, че и ЕС ще помага, гражданите също са солидарни, добави тя.

В отговор на въпрос как ще се извършва подпомагането на хората Бобева каза, че няма да се създават нови политики и практики, а ще се следват практиките от предишни подобни случаи. В рамките на заседанието на Съвета на управителите на ЧБТР е бил одобрен финансовият отчет на банката за 2013 г., съобщиха на пресконференцията Бобева, която е председател на Съвета на гуверньорите на банката, и президентът на ЧБТР Андрей Кондаков, предаде БТА.