Чрез диалог между производители, потребители и всички заинтересовани страни трябва да се намери решение за минимизиране на загубите в енергетиката и за стабилизиране на сектора. Това каза премиерът на служебното правителство Георги Близнашки в началото на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Близнашки подчерта, че не трябва всичко да се прехвърля върху гърба на обикновените хора, защото те са твърде чувствителни по отношение на цените в енергетиката, но при създалата се ситуация най-вероятно цените плавно ще нарастват.

Имаме ясното съзнание, че основната задача на служебното правителство е подготовката и провеждането на изборите, посочи Георги Близнашки. Той каза, че администрацията работи на пълни обороти и до този момент нещата вървят добре.

Злоупотребява се в определен смисъл с назначенията и уволненията на областните управители, а това, което се опитваме да направим е да поддържаме равновесие, каза служебният премиер.

Призовах всички онези, които ще участват в изборите, сами да си подадат оставките и да не създават изкуствено напрежение, посочи той и добави, че някои са го направили, а други – не. Бях много неприятно изненадан от областния управител на Хасково, който си позволи да направи изявление, че не е назначен от Близнашки и няма да си подава оставката, коментира премиерът. Цялото общество трябва да проявява нетърпимост към такива примери, добави той.