Присъствието на Делян Пеевски е вездесъщо заради влиянието му в различни икономически сфери и е важно да бъде преодоляно. Това обяви пред бТВ вече бившият служебният премиер Георги Близнашки.

В отговор на въпрос той посочи, няма снимки с Пеевски, но се е ръкувал с него в пленарната зала на Народното събрание, както е направил с всички депутати на първия ред. “Слава Богу, че нямам снимка с Делян Пеевски”, каза той. Бившият премиер изрази надежда снимката на новият финансов министър Владислав Горанов с депутата от ДПС да е инцидентна.

Близнашки не е обиден на лидера на ДПС Лютви Местан, че е най-слабият премиер в историята на България, защото има ясното съзнание за това, което е направил.

“Мога само да съжалявам, че той даде воля на лошите си чувства, тъй като самият аз съм го защитавал от същата тази трибуна на Народното събрание. Но според мен той изтърва нервите си, за което предполагам, че в скоро време ще изрази своето съжаление официално”, допълни Близнашки.

Според него няма опасност за етническия мир в страната. “Просто не трябва, както се казва, да дърпаме дявола за опашката”, заяви той.

По оценка на Близнашки нещата ще потръгнат, когато правителството започне работа. “Повечето от тези хора са хора с опит. Да им пожелаем кураж”, призова бившият вече премиер.

Музикалният поздрав, който Георги Близнашки отправи към новия кабинет, по подобие на песните, посвещавани напоследък от българските политици, е Let It Be на “Бийтълс”.