Близо половината от задачите на служебния кабинет вече са изпълнени. Това обяви служебният премиер Георги Близнашки, който отчете първия месец от работата на кабинета си. Той отчете, че вече 30 от 66-те приоритетни задачи на кабинета вече са изпълнени, а останалите се свързани основно със законодателни инициативи, по които кабинетът ще работи след изборите.

Близнашки бе категоричен, че подготовката за изборите върви много добре. Вече е започнало отпечатването на бюлетините за парламентарния вот на 5 октомври, като то се случва при строги мерки за сигурност в печатницата на БНБ.

Предложението за актуализацията на бюджета ще бъде готово до края на септември.

„Въпреки тежката финансова ситуация, положихме огромни усилия, за да осигурим плащанията по оперативните програми. Очакваме и насрещно действие от Европейската комисия, като двама от министрите водят преговори в Брюксел”, каза Близнашки.

В 13 часа премиерът ще направи специално изявление след обявяването на състава на Европейската комисия. Близнашки допълни, че българската кандидатура Кристалина Георгиева е изключително добра.