Бизнесът поиска данъчните да проверяват имотите и парите на всички съдии

Приходите и собствеността на всички съдии да бъдат проверени от НАП. Това заяви в предаването „Междуредие” изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев. Решението, което той даде по наболелия проблем с разпределението на делата, е тотото да замести софтуера като посъветва ВСС да вземат инструментите на тотализатора.

„Аз си направих днес шега и във Facebook написах какъв е проблемът Спортния тотализатор да окаже помощ на съдебната ни система, като първата топка, която излезе, се разпредели на нея делото. Какъв е проблемът? Спортният тотализатор подкрепете Министерството на правосъдието и не чакайте да разработи софтуер със случайно разпределение”, пошегува се Данев.

„Написваме всички имена по азбучен ред на съдиите, т.е. те получават определен номер. Всички тези номера влизат в сферата, завърта се и първият номер, който излиза, поредното дело му се присъжда на него. Врътва се втори, трети, четвърти път и се присъжда на него. И като го излъчим пряко по телевизията да е ясно”, посочи още той.

По отношение на меморандума подписан между премиера Бойко Борисов и синдикатите за пенсионната реформа Божидар Данев коментира, че в него няма много разум, а трябват радикални промени свързани с ръста на икономиката.

„Пенсионната система е нещо, което трябва да бъде изключително консервативно, тъй като тя е със стратегическо значение за развитието на всяка икономика, на всяко общество”, коментира още Божидар Данев.