Заместник председателят на “България без цензура” Ангел Славчев е изключен от партията. Това обяви днес на пресконференция в Бургас лидерът на партията Николай Бареков.

Той добави, че решението е взето на заседание на изпълнителния съвет на партията.

Според Бареков, Ангел Славчев след изборите от дълго време е в дълбока нелегалност. А що се отнася до днешното му отворено писмо до медиите, то било пълно с клевети, според Бареков. Той каза още, че ще заведе няколко дела за това. Същото се закани да направи и друг активист на политическата партия от Бургас – Стефан Кенов. Срещу него в писмото на Славчев също има нападки.

Бареков нарече Славчев имитатор, допълва БТА. За Славчев Бареков коментира още, че му е “дал път в живота”:

“Грижех се за него като дете. За жалост, го направих и богат човек. За последната година е взел 1 милион лева”, каза още Бареков. Той обясни, че днес разбрал, че Славчев си е определил заплата от 9 хиляди лева във фирмата, която работи с продуцентската къща на Бареков.

По-рано днес Славчев разпространи отворено писмо до медиите, в което се казва: “Направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение “Граждански контрол” да легитимираме фалшивия образ на този “голям” борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци”, пише в писмото.

В края на пресконференцията в Бургас Бареков обяви: “Оставаме отворени към всички партии. Смятаме, че единственият вариант да спрем ДПС и ГЕРБ от влизане във властта е създаването на огромен, масивен центристки блок. За добро или за лошо, това без ББЦ няма как да стане”.