ДПС никога не е кадрувало толкова нагло в службите за сигурност, а новият Закона за МВР се прие в толкова спешен порядък, за да обслужи движението по време на предстоящите предсрочни избори.

Това коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов пред бТВ в петък, добавяйки, че назначенията в ДАНС, например, са под всякаква критика. По думите му има задкулисен кадрови център между сараите на Ахмед Доган и Библиотекарския университет.

Председателят на Ректорския съвет е Димитър Иванов-Гестапото. Именно там щели да се завърнат като преподаватели мнозина от управляващите в момента, прогнозира Атанасов. Подобен коментар направи и Красимир Ципов преди време.

По повод банковата криза, причинена от сътресенията в Първа инвестиционна банка, Атанасов заяви, че това е поредната политическа дъвка, която се пуска в публичното пространство.

„Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата”, допълни той. По думите му „наемникът Орешарски” не подава оставка, за да може в последния момент да се направят назначения, които да минират цялата държава с „калинки”.