АЕЦ ”Козлодуй” е поискала Панайот Велков за синдик на ”Полимери”

Държавната АЕЦ "Козлодуй" е поискала смяна на досегашния синдик в девненското предприятие "Полимери" АД  с известния Панайот Велков, съобщи бТВ. Смяната е поискана в ключовия момент на осребряване на основното имущество на компанията, информира телевизията. 

Очаква се в сряда Варненският окръжен съд ще определи синдика. По същото време Министерството на правосъдието ще оповести резултатите от проверката на досегашната работа на Панайот Велков. Mediapool вече съобщи, че инспекторите са открили, че Велков често е превишавал правата си като временен синдик.

В отговор на запитване на бТВ от АЕЦ ”Козлодуй” са уточнили, че ще оттеглят предложението си за назначаването на Велков. Те са обяснили, че искането за назначаването му е било от адвокатска кантора, наета от предишното ръководство на АЕЦ "Козлодуй".

Според бТВ обаче искането е от името на сегашния директор Ангел Димитров. Искането било заради желанието на централата осребряването на имуществото да стане по-бързо. Наскоро и съдия Румяна Ченалова, назначила Велков за синдик на френската фирма, за която сигнализира посланикът на страната, също беше изтъкнала като плюс на Велков неговата активност в работата. 

Сегашният синдик на ”Полимери” Иван Балабанов каза пред бТВ, че е свършил черната работа, изготвил е списъците и е започнал осребряването на активите, но основните още не са пуснати за продажба. Балабанов допълни, че не се познава Велков, защото той е синдик отскоро.

Самият Велков каза пред бТВ, че не може да коментира искането на АЕЦ "Козлодуй" и не знае дали е бил предложен.