Част от ръководството на КТБ в Столичното следствие за прецизиране на обвиненията

За да се прецизират обвиненията срещу част от ръководството на КТБ в Столичното следствие дойдоха изпълнителният директор на банката Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова. Именно нейният адвокат Николай Рангелов обясни пред
журналисти за какво са били призовките за днешния ден.

Без да отговори на въпроса в каква насока разследващите прецизират текстовете, Рангелов обясни само, че няма промяна в обвиненията, повдигнати до момента. В свои обяснения Мария Димова е заявила, че в част от периода, за който е обвинена, е била в отпуск и няма как да е извършила престъпление в този период.

Само от медиите Николай Рангелов разбрал за освобождаването на друга от обвиняемите - Маргарита Петрова. Той допуска, че това може да е станало, ако тя е оказала съдействие на разследващите. Също от медиите за освобождаването на Маргарита Петрова е научил и Янчо Янков - адвокат на изпълнителния директор на банката Орлин Русев. Янков не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач Борислава Кючукова остава в ареста.

Янчо Янков и клиентът му Орлин Русев, както и Мария Димова, престояха само по няколко минути в сградата на Столичното следствие.

Борислава Кючукова е заместник-главен счетоводител на банката, а Маргарита Петрова - главен касиер.

Миналата седмица главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова бе пусната от ареста с мярка неотклонение подписка. В края на юли Софийският апелативен съд остави Петрова и заместничката й Боряна Кючукова в ареста, а Мария Димова, която е главен счетоводител на банката, остави под домашен арест заради здравословни причини. Първоначално с тях бе задържан и изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, но Софийски градски съд го освободи срещу гаранция от 10 000 лв. Цветан Василев също беше обвинен задочно за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.