Фирми на Пеевски и майка му платили отричаните данъчни задължения

Търговски дружества, свързани с бившия депутат на ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, са платили около 300 хил. лв. данъчни задължения, докато е траяла ревизията им, назначена от прокуратурата. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов след национално съвещание на МВР във вторник.

Както Mediapool съобщи неотдавна Националната агенция по приходите бе установила въпросните задължения на семейството в рамките на направената му данъчна проверка  по сигнал на Протестна мрежа срещу Пеевски, Цветан Василев, мажоритарен собственик на затворената в момента Корпоративна търговска банка, който е обвиняем за източване на 206 млн. лв. от трезора и се издирва, и лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Тогава Ирена Кръстева отрече в отворено писмо до медиите проверяващите да са засичали нейни задължения към бюджета и дори заплаши със съд източниците на тази информация.

Сарафов каза още, че ревизията на евродепутата Бареков все още не е приключила и не може да коментира подробности от досегашните резултати.

Той нито потвърди, нито отрече информацията на 24 часа, че банкерът Цветан Василев е бил засечен в страна извън Европейския съюз.