Татяна Дончева ще води листата на АБВ-Движение 21 във Варна

Татяна Дончева е най-вероятният водач на листата на коалиция АБВ - Движение 21 във Варна. Това съобщи лидерът на АБВ Констанин Проданов по време на посещение в крайморския град. Втората позиция е за доц. Георги Кючуков.

Един от акцентите в предизборната програма на коалицията е преодоляването на дисбаланса в икономическото развитие на Северна и Южна България, посочи Проданов. По думите му този проблем може да бъде разрешен с помощта на държавата като инвеститор и стратегически партньор.

Лидерът на АБВ допълни, че коалицията е за отмяна на плоския данък и възстановяването на трудови войски като вариант за ограмотяване и квалификация на младежи без образование.

Той като още, че коалицията ще работи за облекчаване на визовия режим с Русия, както и за намаляване броя на лицензионните и административни режими за бизнеса.

Проданов смята, че обединението на двете партии може да постигнат резултат от 5 на сто на изборите. За бъдещия кабинет на страната лидерът на АБВ каза, че може да бъде сформиран на основата на голяма коалиция ГЕРБ-БСП или на база дясна коалиция около ГЕРБ.

Най-лошият сценарий за България е да се влезе в спирала на непрекъснати избори поради невъзможност да се сформира правителство, заяви лидерът на АБВ.