Стойнев: За една година свършихме много

„По време на кабинета на Пламен Орешарски българската икономика тръгна нагоре. За първото тримесечие на тази година имаме създадени 40 000 нови работни места", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката.

Според него въпреки неработещия парламент и съпротивата към това правителство те са свършили много работа.

„Ние допуснахме след изборите в страната да се разрази политическа криза и е добре, че подадохме оставка. Ако не го бяхме направили, това щеше да се прехвърли и върху икономиката. А за да има икономическа стабилност, трябва да има политическа такава", категоричен беше Стойнев.

Той не вярва в основата на раздялата между ДПС и БСП да седи Делян Пеевски. „Кризата се разрази след изборите за европарламент", каза той.

„Ние имахме два коалиционни мандата и за съжаление се налага БСП да плати сметката, а не е поделена", категоричен беше той.

Относно строителството на „Южен поток" Стойнев заяви, че проектът е важен за България и за една година той е стигнал на финалната права. „Този проект не пречи на третия енергиен пакет", допълни той. Министърът отрече информацията БЕХ да подготвя договор за заем за строителството на „Южен поток". „Ние сме за развитието на ядрената енергетика", каза още той.

„Аз съм избран от десетки организации в цялата страна. Не съм бил подкрепян от Сергей Станишев, дори съм имал конфликти с него", каза Стойнев относно кандидатурата му за председател на БСП.

„Води се една доста сериозна компроматна война срещу мен", каза той и допълни, че с тези камъни смята да гради.

Попитан зависим ли е Станишев той отговори, че не вярва той да е бил зависим от някого или от нещо.