Спешни консултации между партиите по бюджета на НЗОК

Спешни консултации между партиите за актуализация на бюджета на здравната каса. За това се обяви бившият здравен министър Десислава Атанасова. Според нея темата е на дневен ред и, ако не се вземат спешни мерки, може да се стигне до сериозни последици.

До края на работата на това Народно събрание остават броени дни, тъй като когато и да бъдат насрочени изборите, през август народните представители ще бъдат във ваканция, съобщщава бТВ. Затова, според Атанасова, въпросът е спешен и тя призова за адекватност на финансовия министър и премиера по тази тема.

„Сега трябва да започне да се говори по един друг голям проблем в тази сфера и това е актуализацията на бюджета на здравната каса. Със съжаление мога да кажа, че след една година говорене от страна на опозицията, че има проблем в здравната каса, че има дефицит и парите няма да стигнат, от няколко дни чета по първи страници на вестниците, че този дефицит минава половин милион лева, което ще се отрази изключително негативно на системата и не знам към месец септември какво ще е състоянието. Това означава, че може да затварят лечебни заведения, че лекарите няма да имат заплати, ако нещо спешно не се направи”, предупреждава Атанасова.