Прокуратурата ще влезе в Агенция „Митници”

Прокуратурата ще влезе в Агенция "Митници". Това обяви за Нова телевизия новият стар директор на агенцията Ваньо Танов. Според него има съществени нарушения в работата на митниците и те трябва да бъдат разследвани.

Междувременно правителството влезе в обяснителен режим за назначението на Танов заради засиленото обществено недоволство.

24 часа - толкова са били нужни на новия стар директор Ваньо Танов, за да заключи, че митниците са разграден двор. Имало е преназначения ден преди стария началник да сдаде поста. Постъпления в хазната няма. За година управление няма и една обявена обществена поръчка.

„Да, за някои неща отсега ще подам доклад в прокуратурата. Има фирми, чиято гаранция е в една банка", заяви Танов.

Именно фирмите и техните покровители, които са злоупотребили с държавна пара, по думите на Танов, стоят зад организираните брожения по повод назначението му за шеф на митниците.

Че положението в митниците е тежко, пръв алармира служебният премиер Георги Близнашки. Така той аргументира и връщането на Танов във ведомството. А вицепремиерът Екатерина Захариева призова да бъде даден шанс на Танов.

Обяснителния режим по темата "Назначението на Танов" е провокирана от многобройни коментари на недоволни в социалната мрежа, обединени под мотото "АЛО, Ваньо". На обявения днес протест пред Министерски съвет не дойде никой.

А в страницата си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че решенията на правителството за назначаване на експерти не са съгласувани с него.