Премиерът Георги Бизнашки с 10 съветници

Мануела Малеева и Калин Янакиев са сред десетте съветници на премиера Георги Близнашки. От правителствената пресслужба съобщиха, че началник на кабинета на служебния премиер ще бъде Георги Георгиев, който е бил член на комисията по досиетата, работил е в образователното министерство и е бил зам.-регионален министър.

Въпреки че министър по изборите така и не бе назначен след отказа на Красимира Медарова, ще има съветник по този въпрос. Това ще бъде проф. Емилия Друмева.

Цвятко Георгиев ще съветва премиера Георги Близнашки по въпросите на националната сигурност. Той е бил сътрудник в парламентарната подкомисия за наблюдение на СРС-тата, работил е в НСО и ДАНС.

Премиерът ще получава съвети по икономическите въпроси от декана на Стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград проф. Ганчо Ганчев, а по европейските теми ще го съветва Христо Христев, който има опит в редица международни институции.

Доц. Юлиана Матеева
от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” ще е съветник на министър-председателя по наказателно-правна реформа.

Калин Янакиев, който бе един от най-активните протестиращи срещу кабинета „Орешарски”, ще съветва служебния премиер по духовни въпроси. Калин Янакиев е професор по философия, а научните му интереси са в областта на християнството и средновековието.

Известната българска тенисистка Мануела Малеева ще бъде съветник на министър-председателя по въпросите на младежта и спорта. Пресслужбата на кабинета я представя със спортните я успехи, сред които първото влизане на българка в Топ 10 на световния женски тенис и бронзовия медал от олимпиадата в Сеул. След това Малеева основава фондация, която работи с децата с увреждания в България.

Медиен съветник на премиера ще бъде Веселин Нинов, който има опит от работата си в правителствената пресслужба, финансовото министерство и президентството.