Правителството смени още трима областни управители

Служебният кабинет смени още трима областни управители. От постовете си са освободени Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Техните места ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, съобщиха от правителствения пресцентър.

Според визитката, разпространена от Министерския съвет, 

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА "Димитър Ценов" – Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.

Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата.

Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

"Най- вероятно ще има още една серия промени на областни управители,

но след като завърши прегледът на работата им", обяви министър-председателят Георги Близнашки след днешното редовно заседание на кабинета, цитиран от БТА.

По думите му няма да има масирано освобождаване, но се прави опит за подобряване работата на областните управи и да се внесе спокойствие, че ще се направят свободни и честни избори.

"Оценяваме общата обстановка и на тази основа правим и промените. Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа. Трябва да се търси равновесие и спокойствие в това отношение", мотивира се премиерът.