Очевидно е, че се готви коалиция ГЕРБ-ДПС, твърди Михаил Миков

Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в коментар относно изявлението на Бойко Борисов, че ако спечели властта ще даде 10 зам.-министерски места на хора с мюсюлманско вероизповедание.

По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата, както и съвместните действия между двете политически сили в края на 42-то Народно събрание, а именно исканата банковата ваканция и актуализацията на бюджета, съобщиха от БСП.

„ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС”, категоричен бе Миков.

Отговорът на Бойко Борисов не закъсня и той отговори на Михаил Миков в профила си във Facebook. „Явно Мишето малко е подпийнал в неделя следобед, за да говори такива неща”, написа лидерът на ГЕРБ.

„Поразиите, направени от Тройната коалиция - БСП, ДПС и "Атака", са видни. Днес в Кърджали ми се оплакаха от назначаването за председател на Районната избирателна комисия в града на Беркант Барзат от квотата на ДПС. Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС. Напомням, че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, получи председателското място, ДПС, като трета, получи другия важен пост - главен секретар на комисията (това е човекът, който подписва протоколите), а „Атака” ги подкрепи. Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал. Моят съвет е да не се дават интервюта, когато е така. Все пак хората имат поне три месеца памет и си спомнят решенията на Тройната коалиция”, посочва Борисов.