Командоси пак сбъркали адрес при акция

При акцията за залавянето на трима от бандата на Главестия в Козлодуй днес командоси отново объркали жилище и нахлули по погрешка в апартамент на служители в АЕЦ "Козлодуй". При подобна акция преди седмица спецполицаи разбиха дома на възрастно семейство в Оряхово.

Този път маскираните служители отишли "на гости" на семейство Иванови рано сутринта в сряда, пише „24 часа". По това време 48-годишният Иво Иванов и съпругата му били още по пижами и закусвали.
"Докато седяхме на масата, жена ми забелязала силуети на хора пред терасата ни на първия етаж, разказа Иво. - „Първо си помислихме, че някой рови в строителните отпадъци отпред."

Мъжът решил да провери и докато отварял балконската врата, върху него връхлетели двама маскирани и въоръжени. С викове "Ти ли си Цветомир", ченгетата набързо обиколили с оръжие в ръка целия апартамент. В една от стаите стресирали тъщата на Иво, която е със сърдечна операция. Без да се извинят, ченгетата бързо напуснали, след като не открили търсения мъж.

Когато отишъл в РУ да подаде жалба, Иво Иванов с изненада научил, че издирваният Цветомир Златков има неговата адресна регистрация.

Вчера апелативният спецсъд отложи за понеделник делото за мерките на задържаните преди седмица Ангел Попов-Главестия и още 4-ма от групата му.