Диана Найденова: Бареков си намери нов олигарх

Журналистът Диана Найденова и политологът Мария Пиргова коментираха в „Здравей, България" по Нова телевизия вчерашното интервю специално за Нова на служебния премиер Георги Близнашки. Двете влязоха и в спор около темата кой с кого ще играе на предстоящите избори наесен.

По повод изказването на Близнашки, че не съжалява за решението Ваньо Танов отново да застане начело на Агенция "Митници", Найденова коментира, че за разлика от министъра на изборите, той няма да се поддаде на натиска за Танов, ако разбира се няма договорка помежду им сам да се оттегли.

"Назначението на Ваньо Танов е много емблематично за това правителство и за зависимостите, на които е подложено. Не сме правова държава, защото загърбихме разговорите с Бойко Борисов. Едно решение на парламентарната комисия не освобождава Танов от съдебна отговорност, но очевидно прокуратурата го прави", заяви Пиргова.
По повод това кой с кого се коалира за предсрочните избори Диана Найденова коментира:

"От вчера г-н Бареков влезе в една изключително странна коалиция с наричания от самия него олигарх Христо Ковачки, който по време на предсрочните избори помагаше на Мая Манолова в Кюстендил, а сега на Бареков. Тоест той си намери нов олигарх, около който да създава партийния си проект", заяви Найденова.

"Тази коалиция на този етап не ми е ясна, но не мисля, че ще се окаже печеливша за двете партии, които я правят", на мнение е Мария Пиргова.

"Има много хора с пари, които се бъркат в политиката, не е само Ковачки. Има разлика между тях - някои се бъркат повече, а други по-малко. Проблемът е, че цялата политика зависи от тях", допълни политологът.