ДАНС задържала бивша съдружничка на Румяна Бъчварова от ГЕРБ

ДАНС е задържала бивша съдружничка на Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ при операция, в която е разбита организирана престъпна група, извършвала продажба на новородени деца

Задържаната Цветелина Стоянова е бивш съдружник на Румяна Бъчварова във фирмата "Маркет Линкс”.

Операцията на ДАНС е проведена на 30 юли 2014 на територията на София и страната. Агентите на ДАНС са задържали три жени, сред които и адвокатка. Според прокуратурата те са създали група за трафик на новородени, действала от септември 2013 до юли 2014 г. Начело била Цветелина Стоянова, която се занимавала с благотворителност и подслонявала самотни момичета, докато са бременни, съобщи БГНЕС.

Бъчварова каза, че от 5 години не е в съдружие със Цветeлина Стоянова.

"Познавам Цветелина. Това, което знам е, че основните обвинения не са доказани и е променена мярката. Лично мога да кажа, че тя е човек, който е настроен изключително да помага. Цветелина има осиновено дете, помага на децата от дом във Враца. Това знам от край време", заяви Бъчварова, която беше началник на кабинета на Бойко Борисов в качеството му на премиер.

По думите й в момента тече процес.

”Надявам се, че тя ще може да докаже, че тези обвинения са неоснователни, защото на мен ми изглеждат нелепи. Вярвам, че ще успее да го направи. Мисля, че имa нещо, което е минало границата, но това остава вече в нейни ръце. Това е част не от бизнеса, а от личния й живот…Съжалявам, че така се случва. Моите впечатления са, че това е един човек, който изключително се е отдал да помага и основно работи с проблеми на ромските деца и иска да им помага", каза още Бъчварова.