ГЕРБ провалили кворума заради обиди от социалистите

Втори пореден ден парламентът не заседава заради липса на кворум. Депутатите от ГЕРБ и Атака не влязоха в пленарната зала. Малко след това народните представители от ГЕРБ обясниха, че са обидени заради участията на управляващи в сутрешни блокове.

„След вчерашното решение на групата, помолени от нашия председател Бойко Борисов, нашето решение бе категорично днес да направим кворума на отиващото си 42-то НС, за да може да бъде уважено желанието на г-н Станишев да работи за европейските политики", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Групата категорично възропта след публичните изяви тази сутрин на представители на Коалиция за България, които по недопустим, охулващ, на моменти - осмиващ, начин се гаврят с ГЕРБ, с нашия председател. В последствие разбрах, че групата е поискала извънредно заседание в зала „Изток". Междувременно помолих председателя на парламента за повече време между първи и втори опит за кворум, за да говорим с колегите, които са изключително гневни от това, което се случва", добави тя.

„Заявявам, че е недопустимо за пореден път толерантността, която ГЕРБ проявява и персонално - чрез г-н Борисов, да служи за изявления от типа „Нямаме нужда от вас, не се възгордявайте". В този момент, в тази тежка критична обстановка за държавата, това е безотговорно поведение. Чух се с Бойко Борисов - той не е доволен от решението на групата за кворума. Но в крайна сметка всичко има праг и граница на търпението. Тази сутрин колегите от Коалиция за България минаха всякакви граници", каза още Цачева.